Oak Street Residence

Location: Goldsborough valley

This pavilion-style residence was designed using a U-shaped layout that creates a very open home with minimal internal wall obstructions and therefore promoting passive ventilation, resulting in a very cool and comfortable home to live in.

Even a slight breeze will move through every corner of this home, allowing the occupants to keep the doors open and the air conditioning off. This feature reduces the overall running costs of the home and improves the liveability of the indoor/outdoor spaces.

Louvres are positioned strategically in the home, such as beside the pool, to add to the natural cooling functions.

The large 1.5m eaves do a great job of shading the walls and windows of the house, to reduce the transfer of heat into the home and further promoting a cool home to live in